fbpx

Australian Kangaroo 1/10 oz guldmønt

1.647,18DKK

Australian Kangaroo guldmønt, med en renhed på 999,99.

Bemærk, at investeringsguld med en renhed over 900 promille er fritaget for moms iht. Momsloven § 73, stk. 1

Leveringen sker efter tilgængelighed.

Ikke på lager

Z

Dansk webshop – Dansk Lager – Dansk Support

Z

Prisgaranti

Z

Professionel  guldforhandler

Z

Verificeret af LBMA-godkendt samarbejdspartnere

Z

Godkendt af politiet

Z

E-mærket

Z

Mere end 750 glade kunder på TrustPilot

Z

Alle lagervarer kan afhentes i Valby

Australien Kangaroo 1/10 ounce 

Denne mønt er en australsk guldmønt, som blev indført i 1986 af Perth Mint. Siden 1990 er guldmønterne frigivet under det australske guldkænguru-navn med forskellige designs af de fire forskellige australske kænguru-arter på bagsiden. Bagsiden har et årligt skiftende motiv og skifter imellem de fire arter, og ændrer derfor udseende. I 2020 versionen ses en voksen rød kænguru med sin unge Joey. Den røde kænguru er det største medlem af pungdyrarten og er det største landpattedyr, der hører hjemme i Australien. Kænguruernes blikke er rettet ud i det fjerne, som hvis de har set eller sanset noget. Udover kænguruerne ses to sølvtræplanter, som er typisk for Australien. På forsiden ses Dronning Elisabeth II, som er et design skabt af Jody Clark.  Mønten har en renhed på 999,9 og betragtes som en officiel betalingsform. Den australske mønt findes i 1/20 ounce, 1/10 ounce, ¼ ounce, ½ ounce og 1 ounce.

I 2011 blev en kænguru mønt på 1 ton præsenteret af Perth Mint, hvilket derfor gør mønten til verdens mindste og største guldmønt.

De nye mønter fra 2020 har en godkendelsesfunktion, hvor man ser et enkelt bogstav indgraveret i den australske kænguru sætning øverst på mønten, som er synlig under forstørrelse.

Få hjælp

Ud over Kangaroo guldmønten tilbyder vi et fint udvalg af guldmønter fra rundt omkring i verden. Vi garanterer altid kvalitet hos Sero Guld, og står gerne til rådighed og vejleder gerne ved spørgsmål.

Book en konsultation

Yderligere information

Karat

24 karat

Renhed

999,9

Vægt

3,11g

Årstal

Diverse udgivelsesår

Diameter

16,10mm

Tykkelse

1,50mm

Producent

Perth Mint