fbpx

Philharmonic 1/10 oz guldmønt

1.647,18DKK

Philharmonic guldmønt 1/10-ounce i 24 karat guld. Philharmonic guldmønten er en af de mest populære mønter i Europa.

Bemærk, at investeringsguld med en renhed over 900 promille er fritaget for moms iht. Momsloven § 73, stk. 1

Desværre kan udgivelsesåret ikke vælges.

Leveringen sker efter tilgængelighed.

Ikke på lager

Z

Dansk webshop – Dansk Lager – Dansk Support

Z

Prisgaranti

Z

Professionel  guldforhandler

Z

Verificeret af LBMA-godkendt samarbejdspartnere

Z

Godkendt af politiet

Z

E-mærket

Z

Mere end 750 glade kunder på TrustPilot

Z

Alle lagervarer kan afhentes i Valby

Philharmonic Gold 1/10 ounce

Wien Philharmonic guldmønt i 1/10 ounce er en østrigsk guldmønt, der er udstedt af Münze Österreich i 1989, og er en af de mest populære og bedst sælgende mønter. Mønten indeholder en 1/10-ounce guld (3,11 g.)

Historie og motiv

Wien Philarmonic guldmønten blev først udgivet i oktober 1989, og kan bruges som et lovligt betalingsmiddel. Mønten er den anden mønt lavet af guld efter Britannia mønten, og var Europas bedst sælgende guldmønt i 1992,1995, 1996 og 2000 ifølge World Gold Council. Siden valutaændringen i 2002 er mønten ikke længere mærket i Schilling, men i Euro og mønten er som den eneste guldmønt i Europa med en nominel værdi i Euro.

Guldmønten har et motiv på forsiden og et motiv på bagsiden, som altid vil være den samme. Det eneste der ændrer sig, er det såkaldte mønt-år. På forsiden af Wiener Philharmoniske guldmønt ses det berømte store rørorgel i den gyldne hal musikverein i Wien. På bagsiden ses instrumenter fra Wien Philharmonic orkestret – et horn, en fagot, en harpe, fire violer og en cello. Over orgelet står der Republik Oesterreich og vægten, udgivelsesdatoen og renheden af mønten står længere nede sammen med den pålydende værdi. Ideen af designet på guldmønten kom efter en lovændring i Østrig i 1998, hvor det blev tilladt at bruge rene guldmønter til investeringsformål. Guldmønten symboliserede Østrig.  Der blev drøftet flere mulige designs, indtil endelig afstemning blev givet til musik. Mønten er designet af den østrigske mønts hovedgravør, Thomas Pesendorfer. Orgelkassen er tegnet af arkitekten Theophil von Hansen, som var ansvarlig for hele bygningen. Friedrich Ladegast var ham der byggede det originale orgel i 1872. Orglet er siden blevet renoveret og udskiftet nogle gange.

Guldmønten Philharmonic har en finhed på 999,9. Den blev oprindeligt produceret i 1 og 1/4 ounce, men er nu tilgængelig i en 1/2, 1/10 og 1/25 ounce.

Guldmønten har siden 2008 været på markedet i sølv også. I 2016 blev mønten også udgivet i platin.

Philharmonic mønten er især vigtig i Nordamerika og i Japan, og er generelt et populært investeringsvalg.

Få hjælp

Ud over Philharmonic guldmønten tilbyder vi et fint udvalg af guldmønter fra rundt omkring i verden. Vi garanterer altid kvalitet hos Sero Guld, og står gerne til rådighed og vejleder gerne ved spørgsmål.

Book en konsultation

Yderligere information

Karat

24 Karat

Renhed

0,9999

Vægt

3,11g

Årstal

Diverse udgivelsesår

Diameter

16,00mm

Tykkelse

1,20mm

Producent

Austrian Mint