fbpx

Philharmonic 1oz platinmønt – 2021

10.648,51DKK

Ny Philharmonic platinmønt fra 2021 1 ounce i Platin. Philharmonic platinmønten er en af de mest populære mønter i Europa. Platin er et af de sjældne ædelmetaller med stor efterspørgsel, da udvinding er mere kompliceret end de andre metaller.

Bemærk, at platin er momspligtigt og at prisen er inklusiv moms. 

Leveringen sker efter tilgængelighed. (Der kan forekomme længere leveringstid, grundet sjældenheden)

Ikke på lager

Z

Dansk webshop – Dansk Lager – Dansk Support

Z

Prisgaranti

Z

Professionel  guldforhandler

Z

Verificeret af LBMA-godkendt samarbejdspartnere

Z

Godkendt af politiet

Z

E-mærket

Z

Mere end 750 glade kunder på TrustPilot

Z

Alle lagervarer kan afhentes i Valby

Philharmonic Platin 1/1 2021

Wien Philharmonic platinmønt i 1 ounce (troy-ounce) er en østrigsk platinmønt, der er udstedt af Münze Österreich i 2016, og er en af de mest populære og bedst sælgende mønter. Mønten indeholder en hel ounce platin (31,1 g.) Troy ounce er ædelmetalhandelens vægtenhed og er den klassiske vægt for platinmønter, guldmønter og sølvmønter.

Historie og motiv

Wien Philarmonic platinmønten blev først udgivet i oktober 1989, og kan bruges som et lovligt betalingsmiddel.

Platinmønten har et motiv på forsiden og et motiv på bagsiden, som altid vil være den samme. Det eneste der ændrer sig, er det såkaldte mønt-år. På forsiden af Wiener Philharmoniske platinmønt ses det berømte store rørorgel i den gyldne hal musikverein i Wien. På bagsiden ses instrumenter fra Wien Philharmonic orkestret – et horn, en fagot, en harpe, fire violer og en cello. Over orgelet står der Republik Oesterreich og vægten, udgivelsesdatoen og renheden af mønten står længere nede sammen med den pålydende værdi. Ideen af designet på platinmønten kom efter en lovændring i Østrig i 1998, hvor det blev tilladt at bruge rene platinmønter til investeringsformål. Platinmønten symboliserede Østrig.  Der blev drøftet flere mulige designs, indtil endelig afstemning blev givet til musik. Mønten er designet af den østrigske mønts hovedgravør, Thomas Pesendorfer. Orgelkassen er tegnet af arkitekten Theophil von Hansen, som var ansvarlig for hele bygningen. Friedrich Ladegast var ham der byggede det originale orgel i 1872. Orglet er siden blevet renoveret og udskiftet nogle gange.

Platinmønten Philharmonic har en finhed på 999,9. Den blev oprindeligt produceret i 1oz.

Platinmønten blev udgivet i platin i 2016.

Philharmonic mønten er især vigtig i Nordamerika og i Japan, og er generelt et populært investeringsvalg.

Få hjælp

Ud over Philharmonic platinmønten tilbyder vi et fint udvalg af platin produkter fra rundt omkring i verden. Vi garanterer altid kvalitet hos Sero Guld, og står gerne til rådighed og vejleder gerne ved spørgsmål.

Book en konsultation

Yderligere information

Ædelmetal

Platin

Renhed

999,5

Vægt

31,1g

Producent

Austrian Mint