Guldpriser - Her får du de højeste priser på guld! Med prisgaranti ✔️

Guldpriser gennem tiden

Guldfeberen spredte sig for alvor i 1849, da man fandt en større mængde guld i Californien. Siden da er det gået stærkt med at udgrave guld. Over 90 procent af verdens guldbeholdning er gravet op fra minerne, og det har aldrig været mere udbredt, end det er i dag. Derfor er der flere, der dagligt holder øje med guldpriser samt deres udvikling. Men hvordan bestemmes guldpriser? Og har guld altid været så værdifuldt?

Bestemmelsen af guldpriser

Guldpriser ligger ikke fast, men varierer fra dag til dag i takt med udbud og efterspørgsel. Man kan betragte det lidt ligesom aktiemarkedet. Forskellen på de to findes ved, at når verdensøkonomien går dårligt, er aktiens værdi faldende, hvorimod guldpriser er stigende. Det skyldes, at man i højere grad betragter guld som en mere sikker investering end aktier.   Da den daglige guldpris varierer på verdensmarkedet, er det en vigtig parameter, når man skal sælge sit guld. Opkøbere bestemmer guldprisen på baggrund af gulds værdi på verdensmarkedet. Men guldprisen bestemmes også ud fra, hvor rent guldet er samt dens vægt. Af den grund bliver regnestykket for guldpriser:
  • Guldprisen på dagen x antal gram x karat.

    Stigning i guldpriser siden 1980

    Gennem de sidste mange år, har guldpriser oplevet en markant stigning. Ser man på graferne over guldpriser gennem tiden, vil man hurtigt opdage, at de er steget en hel del siden 1980. Guldprisen nåede sit højeste punkt ved finanskrisen, hvor det er faldet en smule siden. Dog får man stadig en meget højere pris for sit guld end for bare 10 år siden.   Når du skal sælge dit guld, skal du betragte det som en investering. Ligesom ved aktier og obligationer, sælges guld for at veksle til kontanter. Derfor er det en god idé at holde øje med den daglige guldpris og dens udvikling.

    Skal vi give en pris på dit guld?

    Hos Sero Guld får du de bedste guldpriser. Vi udregner din pris på baggrund af guldets handelspris på dagen, samt dit gulds kvalitet og vægt. Hvis ikke vi kan finde en indikation af kvaliteten på dit guld, foretager vi en syretest. Ud fra testen giver vi dig et tilbud, der svarer til den gældende guldpris på salgstidspunktet.   Kontakt os i dag på telefonen 22 25 55 04 eller skriv til os via mail info@seroguld.dk. Så kommer vi gerne på hjemmebesøg hos dig for en vurdering af dit gulv. Vi har ligeledes meget fleksible åbningstider.