Guldpriser - Få de bedste guldpriser her - Sero Guld

Guldpriser

Lige nu er guldpriserne skyhøje, så det er et godt tidspunkt at slå til, hvis du vil få mest muligt udbytte af dit guld. De internationale guldpriser vil fortsat være høje, så længe den generelle krise i verdensøkonomien eksisterer. Da guldpriserne er afhængige af den aktuelle situation i verdensøkonomien, ændrer vi vores købspriser dagligt. På forsiden kan du se vores aktuelle guld- og sølvværdi pr. gram. du kan også læse mere om salg af guld.

Verdensmarkedsprisen på guld

guldpriser

Verdensmarkedsprisen på sølv

Guldpriserne over de sidste 10 år

 

Guldpriser og finanskriser

Der er nær sammenhæng mellem udviklingen af guldpriser og finanskriser. Den nuværende finanskrise er ikke den første – langt fra – og med sikkerhed heller ikke den sidste. Der er imidlertid helt tydeligt at se, at hver gang der er landet en finanskrise, så har priserne på aktier styrtdykket, mens værdien på guld er steget i samme takt. Guld anses af investorer som en sikker havn, og derfor bliver der investeret særligt meget i guld, hvilket får guldprisen til at gå op. Som opkøber af guld vil det derfor også sige, at vi giver ekstra høje priser på guld, når der er finanskrise. Guldpriser er nødvendige at forholde sig til, hvis man ønsker at investere i guld, eller hvis man overvejer at sælge ud af det guld, som man har liggende derhjemme. Det er bestemt også værd at sætte sig ind i guldpriserne, hvis man overvejer at investere nogle penge, men endnu ikke har besluttet sig for, hvad man vil investere dem i.

Investere i guld

Står du med en sum penge, som du gerne vil have, bliver mere værd, så kan du f.eks. investere i guld. Guld er, sammenlignet med aktier og obligationer, en mere sikker størrelse at investere i, fordi den, modsat aktier og obligationer, altid vil blive ved med at bevare værdi, og derfor vil man aldrig miste sine penge fuldstændig, hvis man investerer i guld. Guldpriserne følger de økonomiske konjunkturer, og det er derfor forholdsvis nemt at forudsige, om de vil stige eller falde. Aktier og obligationer følger også konjunkturerne, men værdien af en aktie er også afhængig af den branche, som virksomheden tilhører. Vælger man at investere en sum penge ved at sætte dem i banken og derfra tjene på renterne, skal man være opmærksom på, at disse penge vil miste værdi i takt med den stigende inflation. Guldpriserne har ikke den samme usikkerhed, fordi guldet kun kan miste værdi i en vis grad. Guldet er grundlæggende bundet op på nationalbankerne, og vil derfor altid have en værdi.

Salg af guld

Ønsker du at sælge dit gamle guld, så skal du holde øje med guldpriserne. De vil være højest i perioder med økonomisk krise, fordi efterspørgslen på guldet bliver højere, idet folk anser det som sikkert at placere deres penge i guld. Lige nu er priserne på guld høje, fordi verden har været igennem en stor økonomisk krise, men de seneste par års begyndende vækst betyder også, at guldpriserne så småt er ved at falde igen. Skal du af med dit gamle guld, er salg af guld et godt tidspunkt lige netop nu, da der ellers vil gå mange år før guldet vil opnå samme værdi igen.