fbpx

Investering i guld

Hvorfor investere i guld?

Negative eller meget lave renter betyder, at du ikke længere har et sikkert afkast ved at have dine penge stående på en bankkonto. Dette medfører, at flere søger imod alternative investeringer, som for eksempel køb af investeringsguld, for at sikre sin formue, og opnå et gunstigt afkast i takt med at guldpriserne stiger.

Indenfor det seneste år er guldpriserne steget med knap 20% (nov. 2018 – nov. 2019). Sammenligner man dette med, hvad man havde fået på en almindelig opsparingskonto, havde man realiseret et enten negativt eller tæt på 0 i afkast.
Selv ved investering i det danske OMXC25 aktieindeks, som indenfor det seneste år er steget med knap 16%, havde køb af investeringsguld outperformet aktiemarkedet.
Når man investerer i guld, investerer man i et sikkert aktiv.

Investeringsguld har været en sikker alternativ investering i manges investeringsporteføljer de seneste år, hvilket skyldes at tilliden til aktier og obligationer er faldet, grundet volatiliteten på aktiemarked og de lave afkast muligheder der ligger i obligationsinvesteringer.

Flere kunder hos Sero Guld har i en lang årrække opnået rigtig gode afkast på deres investeringer i guld. Helt konkret, er der nedenfor illustreret eksempler på nogle kunders afkast på guldinvesteringer.

Køb guld direkte på vores webshop

Sikker havn i usikre tider

Verdensøkonomien står i dag i en situation, hvor der er stor usikkerhed omkring fremtiden og mange mener, at vi bevæger os imod en periode med recession. Guld har historisk set været et tilflugtssted for investeringer i dårlige tider. Dette betyder også, at guldpriserne typisk stiger når det går dårligt med verdensøkonomien.  Det er derfor et oplagt tidspunkt at kigge imod guld som alternativ investering.

Udover verdensøkonomien, så har internationale uroligheder også en stor indflydelse på guldpriser og sølvpriser. F.eks. var handelskrigen mellem USA og Kina med til at skabe en stigning i guldpriserne i 2019.

Guld har historisk været ideelt til at beskytte ens formue mod fremtidig inflation, og er den mest effektive måde at bevare købekraften på. Derfor har guld historisk set haft en væsentlig rolle i det monetære system. Man kan roligt tag et kigge på inflationskrisen i Venezuela, som skabte kaotiske situationer i landet. Dette betød, at alle der havde lavet opsparinger gennem hele livet kunne se værdien af deres opsparinger falde til næsten ingenting.

Herunder ses et par eksempler på hvor mange penge, der skal bruges for at købe tomater, sæbe og ost i Venezuela. Et kilo ost koster 7,5 million bolivarer, svarende til omkring 1 dollar.

Ved at investere i guld eller sølv bibeholder du din købekraft, hvilket betyder at du at får den reelle pengeværdi i det øjeblik, du realiserer et salg af dit guld eller sølv.  Et eksempel kunne være at hvis du havde 100.000 kr. på din konto, så vil de ikke have samme købekraft om 10 år grundet inflationen og de negative renter. Dvs. at du ikke får det samme for dine 100.000 kr. om 10 år i fremtiden, som i dag.

Derimod får du den reelle købekraft ved investering i guld eller sølv.

Aktuel kurs og udvikling i guldkursen

Ønsker du hjælp til rette tidspunkt for køb eller salg?

Vi tilbyder gratis rådgivning pr. telefon eller e-mail. Kontakt os på 22 25 55 04 eller info@seroguld.dk.

Cases

Vi har gennem årene haft en masse cases på rigtig gode investeringer, og vi har samlet et par af dem nedenfor.

CASE 1, Kunde “AD”:

Dato (Køb og salg)

Købt: 05-07-2013, Solgt: 31-09-2019

Mængde:   1000 gr.

Købspris:   243.123,-

Salgspris:   310.000,-

Profit:   66.877,-

Afkast i %:   27,51%

CASE 2, Kunde “HA”:

Dato (Køb og salg)

Købt: 17-08-2015, Solgt: 16-10-2019

Mængde:   450 gr.

Købspris:   112.700,-

Salgspris:   137.250,-

Profit:   24.550,-

Afkast i %:   21,78%

CASE 3, Kunde “LN”:

Dato (Køb og salg)

Købt: 03-06-2018, Solgt: 25-10-2019

Mængde:   100 gr.

Købspris:   27.000,-

Salgspris:   30.600,-

Profit:   3.600,-

Afkast i %:   13,33%

Er guld et ædelmetal eller en valuta?

I teorien er guld eller den kemiske betegnelse AU et ædelmetal der udvindes fra naturen. I dagligdagen ser mange guld som et ædelmetal, da vi historisk har kendt det som et ædelmetal til brug i smykker. Der er ikke mange der funderer over det finansielle aspekt i investeringsguld, som at beskytte sin formue og opnå et afkast.

Mange nationer ser investeringsguld og andre metaller, som en sikker valuta og en form for sikring af deres egen valuta. Her er det at især investeringsguld spiller en stor rolle, da historisk velstand altid har bygget nationernes guldreserver. Dette er et scenarie, vi er begyndt at se igen, hvor store nationalbanker fra bl.a. Rusland, Kina og USA har købt historisk op i maj 2019. Et opkøb, vi ikke har set før. At så store aktører viser interesse for investering i guld, underbygger også en tillid og tiltro der er til sikkerheden og stabiliteten ved investering i guld. 

Ønsker du at investere i en guldbarre, kan du ringe til os på 22 25 55 04 for yderligere informationer.

Guldbarrer afhentes ved personligt fremmøde eller sendes som værdisikret post.

Køb guld direkte på vores webshop

Vores kunder siger

Hos Sero Guld kan du trygt handle og være sikker på en god betjening, hver gang!

Prisgaranti

Sero Guld har Danmarks bedste priser.
Finder du bedre priser på dit guld eller sølv, matcher vi prisen med glæde.

Kontakt os nu for en uforpligtende vurdering

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Investering

Hvad skal jeg investere i?

Guld og sølv er de to mest anerkendte ædelmetaller, som har været mest anvendt igennem historien, hvorimod platin og palladium er et mere sjældent metal.

Når du skal investere, skal du være opmærksom på tre vigtige faktorer:

  1. Grampris

- Overvej størrelsen af barren, da dette er vigtigt i forhold til gramprisen. Jo større barren er, desto lavere grampris får du.

  1. Let omsætteligt

- Overvej hvor let det er at omsætte eller realisere din investering.

  1. Fordeling af størrelser

- Sørg for at investere i de størrelser, der passer til din økonomi, så du ikke er nødsaget til at realisere et salg på grund af manglende kapital. Invester i forskellige størrelser, alt efter din investeringsformue.

Herunder får du et uddrag fra de bedst sælgende guldprodukter:

> 100 gr. guldbarre (24 kt.)

> 50 gr. guldbarre (24 kt.)

> Krugerrand 1 oz guldmønt 2020

> Maple Leaf 1 oz Guldmoent 2021

 

For yderligere rådgivning kan du booke en gratis og uforpligtende konsultation her.

Hvordan køber jeg guld, sølv, palladium og platin?

Det kan købes nemt, trygt og sikkert i vores webshop. Det kan derefter afhentes personligt i butikken, eller det kan sendes som værdisikret post.

Er du i tvivl om hvad du skal købe, står vores vejleder altid klar på telefonen og vejleder. Der kan altid ringes på tlf. 22255504 for behov for hjælp.

Hvilke metaller kan jeg købe og sælge hos jer?

Hos Sero Guld kan du købe guld, sølv, palladium og platin.

Platin og sølv kan købes i form af barrer og mønter, og guld kan købes i form af barrer, mønter og smykker. Se vores webshop. Du kan ligeledes sælge guld, sølv, palladium og platin til os.

Vi køber alt slags palladium, platin, guld og sølv, nyt som gammelt, barrer og smykker samt bestik.

Er der moms på investeringsguld, -sølv, -palladium og -platin?

Investeringsguld med en lødighed over 900 er fritaget for moms. Investeringssølv, -palladium og -platin er momspligtig og sælges med 25% moms.

Alle investeringsmetallerne på vores webshop er prissat efter momsreglerne i Danmark.

Får man rabat ved større ordrer?

Ved ordrer over 100.000kr kan vi tilbyde rabatter, alt efter hvilke produkter der er tale om.

Ring eller skriv på mail for at høre nærmere.

Har jeg returret?

Du har 14 dages retur ret på købte smykker fra vores hjemmeside, dog ikke på investeringsprodukter.

Levering og forsikring

Fragt og levering

Alle vores pakker er fuldt forsikrede op til 500.000kr. I tilfælde af dit køb overstiger dette beløb, vil din ordre blive delt op.

Vi har gratis fragt ved ordrer over 5.000kr og for ordrer under 5.000kr koster fragten 70 kr.

Betalingsformer

Hvilke betalingsmuligheder har jeg?

Du kan betale med VISA-dankort, Mastercard, Maestro, Bankoverførsel og kontant betaling op til 19.999 kr.