Guldpriser på hvidguld

af sep 24, 2019Hvidguld0 Kommentarer

Guldpriserne afhænger af verdenspriserne. På nuværende tidspunkt er de på det højeste niveau sammenlignet med de sidste 6 år. Har du guld du gerne vil sælge, er nu derfor et godt tidspunkt at slå til på.

Ligger du inde med smykker af hvidguld, er disse ligeledes meget værd lige nu.

 

Hvidguld – historisk set

Hvidguld kom frem i midten af det 19. århundrede, og består af en blanding af forskellige metaller: det klassiske gule guld vi kender som “almindeligt guld” og platin eller palladium. Hvidguld er dermed ikke et rent grundstof som guld og sølv, men derimod guld blandet med andet metal.

Særligt palladium er væsentligt dyrere end guld, hvilket er grunden til at smykker af hvidguld oftest er dyrere end både guld og sølv. Prisen på hvidguld er en af årsagerne til at mange vælger at give smykker af hvidguld frem for sølv.

En anden grund til at hvidguld er blevet populært at bruge til smykker, er at blandingen af guld og andre metaller gør nemlig materialet væsentlig stærkere end eksempelvis sølv.

 

Har du guld i gemmerne, du gerne vil sælge?

Hvidguld kan for det utrænede øje ligne sølv, men med en mere varm tone. Overvejer du at sælge, og er du i tvivl om hvorvidt dit smykke er lavet af sølv eller hvidguld, giver vi gerne en uforpligtende vurdering. De kan sagtens være meget mere værd end hvad man umiddelbart antager.

Få vurderet dine hvidguld smykker hos os. Vi tager imod besøg på vores kontor, samt tager imod smykker sendt med posten fra hele Danmark. Sender du dine hvidguld smykker med posten for en vurdering, returnerer vi naturligvis smykkerne sikkert til dig, hvis ikke du er interesseret i at sælge alligevel.

Kontakt os for vurdering af dit guld eller sølv

13 + 1 =